Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí
Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27144 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
500 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Kapary |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
300 g | Mušle slávky |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Víno bílé |
Na ozdobu | |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 799,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 129,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Sůl, Mušle slávky, Šalotka, Víno bílé, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Brokolice, Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni. |
2 | Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou. |
3 | Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem. |