Tortelli s kaštany a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelli s kaštany a artyčoky
Tortelli s kaštany a artyčoky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 27145 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mouka z jedlých kaštanů |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
30 g | Ořechy vlašské |
6 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na artyčoky | |
4 ks | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
Na omáčku | |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 121g |
---|---|
Cholesterol | 312,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 116g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Ořechy vlašské, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Artyčoky, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka z jedlých kaštanů, Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortelli s kaštany a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Ricottu smícháme se žloutkem a sýrem. Ořechy opražíme, najemno nasekáme, smícháme se sýry, osolíme, opepříme. Mouky zaděláme s vejci, špetkou soli a lžící oleje. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, utvoříme tortelli se sýrovou náplní. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké dílky. Osmahneme je na pánvi s olejem a česnekem, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut. |
2 | Tortelli uvaříme v osolené vodě 3-4 minuty, scedíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme artyčoky, kolem nich upravíme tortelli, posypeme nastrouhaným sýrem parmezánem a ozdobíme kerblíkem. |