Recept

Tortelli plněné kachními játry v polévce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27146
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
7 ks Vejce slepičí
Na náplň
160 g Jablka
200 g Játra kachní
50 ml Koňak Armaňak
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Na polévku
100 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
100 g Šalotka
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar z hovězích kostí
Na ozdobu
20 g Kerblík

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,103 kcal
Kilojoule 4 615kJ
31% Sacharidy 112 g
63% Tuky 47 g
126% Sodík 3 g
93% Bílkoviny 52 g

Tortelli plněné kachními játry v polévce postup přípravy receptu:

1

Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.

2

Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.

3

Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.

4

Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept