Recept

Sedlácké dýňové tortelli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27147
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
50 g Cibule
250 g Dýně
30 g Máslo čerstvé
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
100 g Sušenky Amaretti
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 ml Vývar zeleninový
Na omáčku
50 g Máslo čerstvé
5 g Šalvěj čerstvá
150 g Vepřový bok uzený
Sedlácké dýňové tortelli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 619kJ
19% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
93% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Sedlácké dýňové tortelli postup přípravy receptu:

1

Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem.

2

Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř.

3

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept