Recept

Zelené tortelli plněné perličkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27149
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
100 g Celer řapíkatý
30 g Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
500 g Perlička
100 g Pórek
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Víno Marsala
Na omáčku
2 polévková lžíce Hrozinky
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
3 g Sůl
20 g Sýr Parmezán
20 ml Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
16% Sacharidy 56 g
72% Tuky 54 g
49% Sodík 976 mg
79% Bílkoviny 44 g

Zelené tortelli plněné perličkou postup přípravy receptu:

1

Mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, špenát (uvařený a rozmixovaný), sůl a trošku oleje. Zaděláme těsto a necháme 20 minut odpočinout. Maso nakrájíme na kousky.

2

Celer, mrkev a pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme maso, ochutíme tymiánem a pepřem, podlijeme vínem, vaříme 20 minut. Uvařené maso rozmixujeme se smetanou.

3

Z těsta vyválíme plát a 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky uděláme tortelli a ohneme je kolem prstu, konce k sobě přimáčkneme.

4

Máslo rozehřejeme spolu s hrozinkami, podlijeme vínem, přidáme špetku soli a pepře, rozředíme troškou vody z těstovin. Tortelli scedíme, dáme na pánev a krátce povaříme s nahrubo nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept