Zelené tortelli plněné perličkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené tortelli plněné perličkou
Zelené tortelli plněné perličkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27149 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
100 g | Celer řapíkatý |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Perlička |
100 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Víno Marsala |
Na omáčku | |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
20 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 273,6mg |
Draslík | 792,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Celer řapíkatý, Tymián čerstvý, Hrozinky, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Perlička, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Víno Marsala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené tortelli plněné perličkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, špenát (uvařený a rozmixovaný), sůl a trošku oleje. Zaděláme těsto a necháme 20 minut odpočinout. Maso nakrájíme na kousky. |
2 | Celer, mrkev a pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme maso, ochutíme tymiánem a pepřem, podlijeme vínem, vaříme 20 minut. Uvařené maso rozmixujeme se smetanou. |
3 | Z těsta vyválíme plát a 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky uděláme tortelli a ohneme je kolem prstu, konce k sobě přimáčkneme. |
4 | Máslo rozehřejeme spolu s hrozinkami, podlijeme vínem, přidáme špetku soli a pepře, rozředíme troškou vody z těstovin. Tortelli scedíme, dáme na pánev a krátce povaříme s nahrubo nastrouhaným parmezánem. |