Omeleta jablková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta jablková
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2715 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
3 ks | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 191,2mg |
Draslík | 227,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta jablková postup přípravy receptu:
1 | Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. |
3 | Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta. |
4 | Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách. |
5 | Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem. |