Cibulová zavařenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová zavařenina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27157 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
900 g | Cibule |
100 g | Cukr třtinový |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 144,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet Sherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová zavařenina postup přípravy receptu:
1 | V silnostěnném kastrole zpěníme máslo a za stálého míchání na něm restujeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. |
2 | Potom do cibule vmícháme třtinový cukr, sherry ocet a sůl. Zvolna dusíme bez pokličky 30-40 minut. Zavařeninu občas promícháme, aby se nechytala ke dnu. |
3 | Podáváme ke grilovaným a pečeným masům a k drůbeži. |
Poznámka
Zavařeninu můžeme připravit až 1 týden předem a uchovat v chladničce.