Fenykl v remuládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl v remuládě
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27158 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Estragon |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Kapary |
3 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 458,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Majonéza, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice Dijonská, Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl v remuládě postup přípravy receptu:
1 | Z omytého fenyklu odstraníme tuhá vnější lůžka a jádro, potom jej příčně nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Nakrájený fenykl vložíme do mísy, promícháme s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, estragonem, hořčicí, kapary, nadrobno nakrájenými okurkami, majonézou a citronovou šťávou. Salát podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme k uzeným rybám, krabímu masu a studeným pečeným masům. |