Roštěnky s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s nádivkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 špetka | Kari koření |
2 špetka | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 248,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kari koření, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari. |
2 | Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt. |
5 | Podáváme s rýží. |