Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27164
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
100 g Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
2 špetka Kari koření
2 špetka Kmín drcený
20 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
3% Sacharidy 11 g
46% Tuky 34 g
22% Sodík 449 mg
16% Bílkoviny 9 g

Roštěnky s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.

2

Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.

3

Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.

4

Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.

5

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept