Recept

Glazovaná mrkev s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27168

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
450 g Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 560kJ
5% Sacharidy 18 g
352% Tuky 264 g
5% Sodík 108 mg
3% Bílkoviny 2 g

Glazovaná mrkev s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev.

2

Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka.

3

Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu.

4

Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept