Glazovaná mrkev s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazovaná mrkev s tymiánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27168 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
25 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 104,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazovaná mrkev s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev. |
2 | Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka. |
3 | Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu. |
4 | Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži. |