Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2717 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 hrst | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
280 g | Sýr Ricotta |
400 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 103,7mg |
Draslík | 322,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Hrášek, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme špek (nebo sušenou šunku s tučným okrajem) na nudličky a opečeme dokřupava, přidáme vařený hrášek a stáhneme z plotny. |
2 | Smícháme s uvařenými těstovinami, ricottou, citrónovou šťávou, bazalkou a dle chuti osolíme, opepříme. |
3 | Podáváme posypané strouhaným parmazánem. |
Poznámka
Těstoviny se nejlépe hodí penne, nebo jiné, krátké. Místo bazalky můžeme použít kerblík nebo čerstvé oregáno.