Recept

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2717
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 hrst Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Hrášek
2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
280 g Sýr Ricotta
400 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 971 kcal
Kilojoule 4 063kJ
23% Sacharidy 83 g
67% Tuky 50 g
67% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme špek (nebo sušenou šunku s tučným okrajem) na nudličky a opečeme dokřupava, přidáme vařený hrášek a stáhneme z plotny.

2

Smícháme s uvařenými těstovinami, ricottou, citrónovou šťávou, bazalkou a dle chuti osolíme, opepříme.

3

Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Poznámka

Těstoviny se nejlépe hodí penne, nebo jiné, krátké. Místo bazalky můžeme použít kerblík nebo čerstvé oregáno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept