Recept

Novoroční čočkový salát s hovězím jazykem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 2 minut
Doba přípravy: 1 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27181

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Celer řapíkatý
3 ks Cibule
8 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Grapefruity
600 g Hovězí jazyk
200 g Hroznové víno
2 cl Olej olivový
3 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Sůl
2 stroužek Česnek
300 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 554kJ
28% Sacharidy 102 g
41% Tuky 31 g
46% Sodík 912 mg
81% Bílkoviny 46 g

Novoroční čočkový salát s hovězím jazykem postup přípravy receptu:

1

Čočku namočíme asi 12 hodin předem. Zcedíme, dáme do čisté vody, přidáme česnek, cibuli, bobkový list a pár kuliček pepře a uvaříme na mírném ohni doměkka. Hovězí jazyk dobře opereme, zalijeme studenou vodou, aby byl zcela ponořen a vaříme na mírném ohni, dokud není měkký (asi hodinu). Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, posolíme a necháme pustit šťávu. Oloupeme grapefruit a rozdělíme ho na jednotlivé dílky. Omyjeme hroznové víno, kuličky rozpůlíme a zbavíme zrníček. Celerové stonky omyjeme, nakrájíme na kolečka, pár zelených konců necháme na ozdobení.

2

Ještě teplou uvařenou čočku zcedíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli ve vlastní šťávě, hroznové víno, nakrájený celer a dílky grepu, důkladně promícháme. Hovězí jazyk ještě horký oloupeme, za studena by to už nešlo, a nakrájíme na slabé plátky, které vějířovitě poklademe na okraj servírovací mísy. Do středu navršíme čočkový salát, který až před podáváním zalijeme dresinkem. Na dresink smícháme v misce 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a po kapkách vmícháme olej. Ozdobíme celerovými listy.

Poznámka

+ 12h namáčení čočky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz