Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27182
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Lilek
0,7 dl Olej olivový
4 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 465kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 395 mg
3% Bílkoviny 2 g

Baklažánový dip postup přípravy receptu:

1

Baklažány omyjeme, rozpůlíme a dužinu nakrájíme do čtverců, posolíme a necháme půl hodiny působit, aby se zbavily hořkosti. Potom je důkladně vymačkáme a rozkrojenou plochou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatohněda. Ještě teplé baklažány vydlabeme, dužinu vložíme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, 5g soli, špetku pepře, 2 lžíce citronové šťávy a po troškách olej. Důkladně vymícháme do hladké pěny, dáme do uzavíratelné nádoby a v lednici necháme chladit. Mezitím očistíme papriky, zbavíme jádřinců rozkrojíme podélně a půlky plníme baklažánovým dipem. Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept