Roštěnky plněné na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky plněné na smetaně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27183 |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 249,7mg |
Draslík | 973,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky plněné na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Plátky naklepeme, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou a z jedné strany potřeme hořčicí. Na potřenou stranu položíme polovinu vařeného vejce a několik koleček cibule. Plátky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme v oleji zežloutnout. Podlijeme vývarem a podusíme 30 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do vývaru. Dusíme a podléváme dalších 45 minut. |
2 | Porce upravíme na talíře a každou posypeme nastrouhanou kyselou okurkou. |