Rumpsteak ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumpsteak ze svíčkové
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27187 |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
400 g | Hranolky |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky , Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumpsteak ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky asi 3 cm vysoké. Naklepeme pěstí, osolíme, opaprikujeme a posypeme troškou mouky. Na pánvi ropálíme olej a steaky opékáme zprudka po obou stranách po třech minutách. Kdy máme steaky obrátit poznáme podle toho, jakmile začne na povrch masa prosakovat krev. Do steaků nepícháme, obracíme je lopatkou, aby šťáva zůstala uvnitř. |
2 | Ihned podáváme nejlépe s hranolkami. |