Polévka z hrachu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hrachu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2719 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bujón slepičí |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Hrách loupaný |
1 špetka | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Vepřová uzená plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 76,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hrachu postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách přelijeme asi 3/4l vody, přidáme bujon, uzené maso a povaříme. |
2 | Cibulku oloupeme, nakrájíme a osmahneme. Přepasírovaný hrách přidáme k cibuli, přilijeme litr vody, přidáme bujon, maso, majoránku, pepř a sůl. |
3 | Polévku dochutíme ještě česnekem. |