Bifteky mleté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky mleté
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27190 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
3 špetka | Kmín drcený |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 604,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Kmín drcený, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky mleté postup přípravy receptu:
1 | Maso ze svíčkové naškrabeme, nebo nebo najemno nakrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí a umeleme na masovém strojku. Přisypeme sůl, pepř, kmín a saturejku. Necháme pár minut odležet, aby se v masu rozpustilo koření a maso dostalo výraznější chuť. Asi po dvaceti minutách vmícháme do mletého masa dvě lžíce vody, vytvoříme 4 plátky asi 2 cm vysoké a na rozpáleném oleji opékáme z každé strany asi 4 minuty. |
2 | Ihned podáváme nejlépe s bramborovým salátem. |