Labužnická masová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnická masová směs
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27194 |
Ingredience
400 g | Chléb celozrnný pšeničný |
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hovězí svíčková |
200 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 špetka | Máta |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Salám měkký |
2 špetka | Saturejka |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 194,8mg |
Draslík | 732,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Hovězí svíčková, Játra vepřová, Máta, Salám měkký, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnická masová směs postup přípravy receptu:
1 | Maso ze svíčkové spolu s játry nakrájíme na menší kostičky, salám se slaninou na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Nyní přidáme kostičky svíčkové a krátce orestujeme, vsypeme do pánve játra, slaninu, salám, chvilku smažíme, občas promícháme, zalijeme kečupem, protlakem, horčicí, ochutíme solí, mátou a saturejkou. Dusíme 2 až 3 minuty a ihned podáváme nejlépe s celozrnným chlebem. |