Recept

Telecí ledvina pečená s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27197

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
2 ks Hřebíček
2 ks Jablka
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
800 g Telecí ledviny

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
43% Sodík 850 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí ledvina pečená s jablky postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.

2

Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

3

Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.

4

Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept