Recept

Telecí maso pečené na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27198

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
2 špetka Kmín drcený
1 ks Knedlík kynutý
20 g Mouka polohrubá
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
900 g Telecí kýta
3 špetka Tymián čerstvý
1 ks Vepřové nožičky
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
3% Sacharidy 12 g
61% Tuky 46 g
31% Sodík 613 mg
129% Bílkoviny 73 g

Telecí maso pečené na smetaně postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.

2

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept