Bramborový koláč se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč se sýrem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27203 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 33,1mg |
Draslík | 592,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a postupně s přidáváním vody podle potřeby uhněteme hladké nelepivé těsto a necháme odpočinout. |
2 | Mezitím dáme vařit brambory ve slupce, vaříme na mírném ohni, dokud nejsou úplně měkké. Z těsta vyválíme dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku. Brambory slijeme a ještě teplé oloupeme, v míse je rozmačkáme šťouchadlem, přidáme strouhaný sýr, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a nasypeme do pekáčku. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 30 minut. Podáváme nejlépe vlahé nebo téměř studené. |