Telecí maso na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na kmíně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27204 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 208,7mg |
Draslík | 386,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kostky, česnek prolisujeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme kostky masa a zprudka osmahneme, jakmile pustí šťávu, zmírníme oheň, posypeme solí, drceným i celým kmínem, necháme trochu vysmahnout, přidáme česnek, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vodou. Dusíme asi 40 minut. Minutu před koncem vaření vložíme do omáčky čtvrtky vařených vajec, jen aby se přohřály. |
3 | Podáváme s vařenými těstovinami. |