Recept

Telecí maso na paprice s párkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27206

Ingredience

150 g Cibule
2 špetka Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Párky telecí
3 ks Rajčata
300 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 557kJ
5% Sacharidy 19 g
60% Tuky 45 g
26% Sodík 522 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí maso na paprice s párkem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.

3

Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.

4

Podáváme s rýží.

Poznámka

Rajčata můžeme nahradit rajčatovým protlakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept