Telecí roláda s masitou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí roláda s masitou nádivkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27209 |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Kabanos |
20 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový |
10 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí hruď |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 250,7mg |
Draslík | 581,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Okurky nakládané, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kabanos, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí roláda s masitou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Naklepeme a osolíme. K jednomu delšímu okraji položíme kabanos vcelku, bude nám tvořit střed rolády. |
2 | Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme na suchou rozpálenou pánev, počkáme až se začne škvařit a pustí tuk. Rozklepneme na ni 3 vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Do vychladlých vajec vmícháme posekanou petrželku a naneseme rovnoměrně na maso. Na povrch ještě položíme plátky kyselých okurek, maso zavineme do rolády, převážeme provázkem a potřeme máslem. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme lžíci hořčice a pečeme doměkka asi hodinu a čtvrt. |
4 | Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme lžící vypečené šťávy. |