Jablíčka v pivním županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablíčka v pivním županu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2721 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Calvados |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 kostka | Droždí |
3 polévková lžíce | Džus jablečný |
4 ks | Jablka |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 108,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Džus jablečný, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablíčka v pivním županu postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kroužky. Poté je necháme macerovat v misce s cukrem a calvadosem. |
2 | Mouku smícháme se solí, droždím, pivem, jablečnou šťávou a olejem a vypracujeme hladké těstíčko. Necháme je asi 4 hodiny odstát. |
3 | Vmícháme ušlehaný sníh a kroužky jablek postupně v těstíčku namáčíme. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a namočená jablka smažíme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. |