Telecí roláda na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí roláda na divoko
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27215 |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
500 g | Králičí maso |
10 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový bok |
Telecí roláda na divoko | |
2 ks | Bobkový list |
5 g | Jalovec |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí hruď |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 228,7mg |
Draslík | 848,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Saturejka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Bobkový list, Sůl, Telecí hruď mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí roláda na divoko postup přípravy receptu:
1 | Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou. |
3 | Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme. |
4 | Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |