Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27216
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 špetka Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
2 g Cukr krupice
30 g Máta
60 ml Ocet vinný červený
200 g Okurky nakládané
120 ml Olej olivový
300 g Párky telecí
4 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Salát ledový
6 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
100 g Sýr Ementál (Primátor)
50 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
2% Sacharidy 7 g
58% Tuky 43 g
48% Sodík 952 mg
35% Bílkoviny 20 g

Párkový salát s nivou postup přípravy receptu:

1

Telecí párky uvaříme na mírném ohni, lehce propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vychladlé je osušíme a nakrájíme na slabá kolečka.

2

Všechny druhy sýra nakrájíme nebo nadrobíme najemno, vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kyselé okurky a párky. V jiné míse připravíme nálev - nasekáme nadrobno petrželku, mátu, zalijeme citronovou šťávou a octem, můžeme přidat půl lžičky cukru, také sůl, pepř a dle chuti chilli. Nakonec po troškách vléváme olej. Dresinkem zalijeme párkovo-sýrovou směs, důkladně promícháme a zakryté dáme do ledničky hodinu odležet.

3

Mezitím opereme ledový salát, rozdělíme ho na listy, nejmenší necháme na ozdobu. Na mělké míse utvoříme ze salátu misku a na ní vytvoříme kopeček z vychlazeného párkového salátu. Vrchol ozdobíme zbylými listy. Podáváme s pečivem.

Poznámka

+ hodina na odležení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept