Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2722 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 466,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Rajčata, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s drcenými rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Cherry rajčátka podrtíme /v ruce, aby každé puklo/ a semínka vytekla. |
2 | Na oleji opečeme česnek na plátky, přidáme rajčata a dusíme cca 3 minuty. |
3 | Promícháme s vařenými špagetami, citrónovou kůrou, bazalkou a dle chuti osolíme, opepříme. |
4 | Podáváme posypané strouhaným parmazánem. |
Poznámka
Do jídla použijeme čerstvé bazalkové lístky.