Telecí dvouroláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí dvouroláda
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27221 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice |
3 špetka | Kmín drcený |
20 g | Křen |
240 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Řeřicha |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Telecí kýta |
500 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 670,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Křen, Okurky nakládané, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí dvouroláda postup přípravy receptu:
1 | Telecí i vepřové maso naklepeme, osolíme, a okmínujeme. V misce smícháme hořčici, strouhanku, nastrouhaný křen, sýr a posekanou řeřichu. Touto směsí potřeme plát bůčku z obou stran a položíme na plát telecího masa. Zabalíme tak, aby bůčkový plát byl uvnitř telecího. Převážeme provázkem a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 50 minut. |
2 | Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na tenčí plátky a podáváme s chlebem a kyselou okurkou. |