Recept

Květákový salát s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27223
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
80 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 g Koriandr čerstvý
800 g Květák
2 g Nakládaný zelený pepř
40 ml Ocet kvasný lihový
160 ml Olej olivový
50 g Ořechy vlašské
3 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
80 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
4% Sacharidy 14 g
44% Tuky 33 g
31% Sodík 629 mg
8% Bílkoviny 5 g

Květákový salát s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a zalijeme polovinou citronové šťávy, přikryjeme a necháme odležet. Mezitím dobře opereme a očistíme květák, rozebereme ho na růžičky a vhodíme do vroucí vody s bobkovým listem. Vaříme asi 10 minut tak, aby úplně nezměkl. Po vyjmutí necháme okapat, ale vývar ponecháme.

2

Zbylou citronovou šťávu a víno necháme přejít varem v litru vody, přidáme 5g soli, koriandr, česnek, tymián a zelený pepř a vše povaříme ještě 5 minut a zcedíme.

3

Mezitím připravíme dresink: smícháme ocet a šťávu, kterou pustila cibule, 4 polévkové lžíce vývaru z květáku, cukr, pepř, sůl a nakonec po troškách olej. Metlou šleháme, dokud se vše nepropojí. V hlubší míse promícháme okapaný květák s cibulí, zalijeme vývarem z koření a nakonec přelijeme dresinkem. Na závěr posypeme nasekanými ořechy. Můžeme podávat vlažný nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept