Telecí guláš moravský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí guláš moravský
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27232 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 573,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Polévkové kostky Vitana, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí guláš moravský postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na proužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hlubší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, osolíme a opaprikujeme. Krátce osmažíme, podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, pokrájenou zelenou papriku a dusíme 50 minut. V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do guláše. Ochutíme česnekem a majoránkou. Podusíme ještě 20 minut. |
3 | Podáváme s těstovinami. |