Telecí guláš chalupářský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí guláš chalupářský
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
240 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Křen |
40 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
20 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Křen, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Solamyl, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí guláš chalupářský postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, syrové brambory na kostičky, křen nastrouháme. |
2 | Na rozpáleném oleji orestujeme kostky masa, osolíme, posypeme mletou paprikou. Jakmile se paprika rozpustí v tuku, podlijeme vodou a dusíme hodinu. Přisypeme kostičky brambor a dusíme dalších 15 minut. Minutu před koncem vaření zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přidáme nakládaný hrášek a prohřejeme. Porce guláše posypeme strouhaným křenem a kroužky cibule. |
3 | Podáváme s chlebem. |