Recept

Telecí koleno á la bažant

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27234

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Jalovec
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
40 ml Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
400 g Rýže dušená
2 špetka Saturejka
50 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí koleno
2 špetka Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 163kJ
19% Sacharidy 70 g
81% Tuky 61 g
48% Sodík 960 mg
194% Bílkoviny 109 g

Telecí koleno á la bažant postup přípravy receptu:

1

Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.

2

V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.

3

Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.

4

Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept