Telecí koleno á la bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí koleno á la bažant
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jalovec |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
40 ml | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
400 g | Rýže dušená |
2 špetka | Saturejka |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Telecí koleno |
2 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 383,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rýže dušená, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí koleno á la bažant postup přípravy receptu:
1 | Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut. |
3 | Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen. |
4 | Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží. |