Recept

Skopová kýta po myslivecku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 27236

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
7 ks Jalovec
2 ks Knedlík kynutý
2 špetka Majoránka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
100 ml Ocet vinný
1 ks Pastinák
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 špetka Saturejka
1200 g Skopová kýta
80 g Slanina vepřová
500 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 634kJ
20% Sacharidy 73 g
135% Tuky 102 g
21% Sodík 418 mg
77% Bílkoviny 43 g

Skopová kýta po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, bobkový list, pepř, nové koření, saturejku a tymián. Přivedeme k varu, povaříme 20 minut. Odstavíme a necháme chladnout.

2

Skopovou kýtu prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pastiňák, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, jalovcem, podlijeme vínem, nálevem z rendlíku, přidáme hořčici. Dáme do trouby a pečeme hodinu a půl. Průběžně podléváme nálevem z rendlíku. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu, pečeme dalších 40 minut.

3

Maso vyjmeme, omáčku přecedíme, hustotu upravíme zbytkem nálevu a rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko.

4

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept