Skopová kýta po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta po myslivecku
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
7 ks | Jalovec |
2 ks | Knedlík kynutý |
2 špetka | Majoránka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
1 ks | Pastinák |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 špetka | Saturejka |
1200 g | Skopová kýta |
80 g | Slanina vepřová |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 735,7mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Knedlík kynutý, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pastinák, Skopová kýta, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, bobkový list, pepř, nové koření, saturejku a tymián. Přivedeme k varu, povaříme 20 minut. Odstavíme a necháme chladnout. |
2 | Skopovou kýtu prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pastiňák, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, jalovcem, podlijeme vínem, nálevem z rendlíku, přidáme hořčici. Dáme do trouby a pečeme hodinu a půl. Průběžně podléváme nálevem z rendlíku. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu, pečeme dalších 40 minut. |
3 | Maso vyjmeme, omáčku přecedíme, hustotu upravíme zbytkem nálevu a rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. |
4 | Podáváme s knedlíkem. |