Jednoduchý recept

Skopová kýta přírodní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27237

Ingredience

2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
2 špetka Pelyněk obecný
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Petržel kudrnka
2 špetka Saturejka
600 g Skopová kýta
50 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
2 špetka Yzop
4 stroužek Česnek
2 špetka Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 948kJ
2% Sacharidy 7 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 519 mg
41% Bílkoviny 23 g

Skopová kýta přírodní postup přípravy receptu:

1

Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.

2

Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

3

V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

Poznámka

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept