Skopová kýta přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta přírodní
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Kmín drcený |
2 špetka | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pelyněk obecný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel kudrnka |
2 špetka | Řeřicha |
2 špetka | Saturejka |
600 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
2 špetka | Yzop |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 57,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Řeřicha, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pelyněk obecný, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopová kýta, Worcester (worcesterská omáčka), Yzop mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta přírodní postup přípravy receptu:
1 | Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. |
3 | V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým knedlíkem.