Skopová kýta s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta s koprem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Knedlík kynutý |
25 g | Kopr čerstvý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
600 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 73,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta s koprem postup přípravy receptu:
1 | Maso bez kosti osolíme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Na pánvi zprudka orestujeme v rozpáleném oleji, přendáme do pekáčku, hustě zasypeme koprem, podlijeme vodou a pečeme v troubě hodinu a půl. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme ještě půl hodiny. Průběžně maso podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. |
2 | Maso naporcujeme a přelijeme šťávou z pekáčku. Podáváme nejlépe s knedlíkem. |