Recept

Fazolový salát po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27241
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 183kJ
37% Sacharidy 132 g
48% Tuky 36 g
61% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Fazolový salát po španělsku postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole propláchneme, dáme do studené vody a necháme nějakou dobu namočené. Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme pustit šťávu. Druhou cibuli a stroužky česneku oloupeme, provázkem svážeme snopeček šalvěje a vše přihodíme k fazolím. Vaříme, dokud nejsou fazole měkké.Vyjmeme zeleninu a šalvěj, fazole zcedíme a vysypeme do mísy. Ještě teplé zalijeme estragonovým octem, necháme vychladnout. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli i se šťávou, kterou pustila, sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a olivový olej. Vše dobře promícháme, zakryjeme a dáme do lednice vychladit. Servírujeme na ploché míse obložené vějířkem z plátků rajčat.

Poznámka

+ 2 hodiny na uležení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept