Skopová kýta na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na divoko
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
100 g | Hovězí lůj |
5 ks | Jalovec |
1 ks | Knedlík kynutý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
2 špetka | Saturejka |
600 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 778,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Knedlík kynutý, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí lůj nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta na divoko postup přípravy receptu:
1 | Maso bez kosti prošpikujeme slaninou, v hrnci rozpustíme lůj a maso na něm zprudka opečeme. Maso na chvíli vyndáme a na horkém loji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, cibuli a petržel. Vrátíme maso do hrnce, osolíme, opepříme, okořeníme saturejkou, kmínem, jalovcem, novým kořením a bobkovým listem. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Vše přendáme do pekáčku, ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, podlijeme a pečeme ještě hodinu. Podle potřeby podléváme a maso potíráme vypečeným tukem. |
2 | Upečené maso naporcujeme, omáčku přecedíme, nebo ji necháme nepřecezenou. |
3 | Podáváme s knedlíkem. |