Skopová plec s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s citronem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 201,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 8,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s citronem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, brambor nahrubo, česnek prolisujeme. Maso promícháme s cibulí a pokapeme šťávou z jednoho citronu. Dáme na půl hodiny uležet. |
2 | K masu s cibulí přidáme brambor, sůl, česnek a vše spolu umeleme na masovém strojku. Ze směsi vytvoříme 4 placičky, které usmažíme na másle z obou stran. |
3 | Podáváme s hořčicí a chlebem. |