Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27248
Kategorie: Maso

Ingredience

2 špetka Bazalka
80 g Celer bulvový
6 stroužek Česnek
100 g Cibule
80 g Mrkev sterilovaná
80 g Petržel kořen
15 g Petržel kudrnka
2 špetka Rozmarýn sušený
400 g Rýže dušená
600 g Skopová plec
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 38 g
26% Sodík 525 mg
40% Bílkoviny 23 g

Skopová plec v rýži postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev, petržel a celer, osolíme, ochutíme rozmarýnem, bazalkou, krátce podusíme, přidáme k zelenině menší kousky masa, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Maso oddělíme od zeleniny a zeleninu promícháme s dušenou rýží.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno vložíme polovinu rýžové směsi, na ni poklademe kousky masa a poslední vrstvou bude druhá polovina rýžové směsi. Zalijeme rozšlehanými vejci, zapékáme 25 minut.

3

Pokrm rozdělíme na 4 porce a posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept