Skopový hřbet po pastevecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový hřbet po pastevecku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
6 stroužek | Česnek |
3 špetka | Majoránka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
700 g | Skopový hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 631,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 215,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový hřbet po pastevecku postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné maso rozdělíme na 4 díly, potřeme utřeným česnekem, posypeme solí, pepřem a majoránkou, jednotlivé díly zavineme do ruličky, ovážeme provázkem a opečeme zprudka na rozpáleném sádle. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme 25 minut. Dvě minuty před koncem pečené maso posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. |
2 | Porce masa zbavíme provázků a podáváme s opečeným bramborem. |