Skopový hřbet podle babičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový hřbet podle babičky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Křen |
4 ks | Okurky nakládané |
60 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Skopový hřbet |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 595,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Křen, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový hřbet podle babičky postup přípravy receptu:
1 | Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet. |
2 | V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce. |
3 | V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání. |
4 | Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly. |
5 | Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem. |