Recept

Celerový salát s jablky a hrozny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27251
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Celer bulvový
40 ml Citronová šťáva
250 g Hroznové víno
2 ks Jablka
80 ml Majonéza
80 g Ořechy vlašské
1 ks Salát ledový
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 324kJ
9% Sacharidy 32 g
60% Tuky 45 g
26% Sodík 522 mg
22% Bílkoviny 12 g

Celerový salát s jablky a hrozny postup přípravy receptu:

1

Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept