Celerový salát s jablky a hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s jablky a hrozny
Celerový salát s jablky a hrozny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27251 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
40 ml | Citronová šťáva |
250 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
80 ml | Majonéza |
80 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Salát ledový |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
4 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 491,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Hroznové víno, Jablka, Majonéza, Ořechy vlašské, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s jablky a hrozny postup přípravy receptu:
1 | Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy. |